REGULAMENT GARBOAVELE TRAIL RUN 2021

GENERALITATI

Acest regulament se aplica participantilor la  aceasta competitie.

Organizatorul concursului este Asociatia Mausi.

Garboavele Trail Run este un concurs de alergare, destinat tuturor alergatorilor amatori sau profesionisti, in padurea Garboavele,  pe un traseu scurt de 6 km cu 100m diferenta de nivel si un traseu lung de 17 km cu 300m. diferenta de nivel.

Concursul este destinat celor care au varsta de cel putin 18 ani la data de 24.10.2021, si sunt apti din punct de vedere medical, fizic, mintal sa sustina acest tip de efort. Sunt admisi  in competitie  si alergatorii sub 18 ani, doar cu acordul scris al parintelui/tutorelui, limita minima fiind de 16 ani.

Daca din cauza starii de alerta impusa la nivel national nu vom putea organiza acest concurs, taxa de inscriere va fi reportata pentru editia urmatoare.

 INSCRIEREA SI PLATA 

 • Inscrierea se efectueaza pe site, pana la data de 01.03.2022 ( in limita celor 250 de locuri disponibile).
 • Plata se face pana la data de 02.03.2022

Inscrierea se considera finalizata dupa ce concurentul  face plata si semneaza DECLARATIA DE PARTICIPARE ADULTI si MINORI. Prin semnarea acesteia, fiecare participant declara ca accepta si intelege termenii si conditiile de participare la  Garboavele Trail Run, precum si regulamentul competitiei, isi da acordul ca imaginea  sa si alte date publice , precum rezultatele obtinute, clasamentele sa fie folosite in materiale de promovare a evenimentului, sub forma de fotografii, afise ,filme, interviuri  in mod gratuit si necenzurat.

Perioada in care se vor face inscrierile este 22.03.2021 – 01.03.2022. Ulterior, dupa aceasta perioada si nici in ziua concursului nu se vor mai efectua inscrieri.

Completarea formularului de inscriere se va face pe pagina evenimentului. Inscrierea este stearsa daca in termen de 5 zile nu se va achita contravaloarea taxei de participare.

Taxa de participare este in valoare de :

Tura Scurta
80 lei pentru cei care se inscriu in perioada 22.03.2021 – 30.04.2021
90 lei pentru cei care se inscriu in perioada 01.05.2021 – 30.09.2021
100 lei pentru cei care se inscriu in perioada 01.10.2021 – 01.03.2022

Tura Lunga
95 lei pentru cei care se inscriu in perioada 22.03.2021 – 30.04.2021
125 lei pentru cei care se inscriu in perioada 01.05.2021 – 30.09.2021
150 lei pentru cei care se inscriu in perioada 01.10.2021 – 01.03.2022

 

Taxa de participare se achită prin:

 • virament bancar în contul Asociatiei MausiRO95 BTRL RONC RT03 2996 1101, deschis la BANCA Transilvania Sucursala Dunarea Galati, cu menţiunea: Nume şi Prenume | Taxă participare GTR sau
 • numerar în magazinul MAUSBIKE, situati în str. Portului nr. 51, bl. Olt 2, parter, fiind diferita pentru cele doua probe  –

Taxa este nerambursabila , in situatia in care persoana inscrisa nu se prezinta la eveniment, abandon, retragere sau orice alt motiv.

Cei care opteaza  pentru transferul  inscrierii catre o alta persoana, o pot face pana la 20.10 2021, contra unei taxe suplimentare de 20 lei.

Organizatorul nu va suporta in nici un fel  costurile adiacente (transport, cazare) ale participantilor  si nici nu poate fi tras la raspundere in cazurile extreme care ar duce la anularea cursei.

Organizatorul isi rezerva dreptul de a pune la dispozitia sponsorilor un numar de locuri pana la data de 01.03.2022 indiferent de numarul total de inscrisi.

TRASEU

Cursa se desfasoara pe un traseu prin padure, marcat corespunzator, din loc in loc sau continu in functie de zona, cu banda de delimitare alb-rosu. Tot pe traseu se va vopsi partial cu culoarea rosie anumite elemente ce trebuie sa atraga atentia alergatorilor.

Traseul de concurs va fi:
– tura scurta aproximativ 6km cu 100m. diferenta de nivel
– tura lunga aproximativ 17km cu 300m. diferenta de nivel

Timp limita 2h.30 minute.

Startul cursei poate fi anulat sau modificat in functie de starea traseului , conditiile meteo, numar de participanti. Locul de start si final coincid.

ECHIPAMENT OBLIGATORIU

Concurentii  vor avea obligatoriu echipament de alergare specific zonei , respectiv trail, dar si corespunzator conditiilor meteo si starii traseului din acea perioada a anului, cand poate fi noroi, zapada, gheata.

In caz de vreme nefavorabila recomandam pantalon lung, geaca (foita), manusi, ochelari de protectie.

CRONOMETRARE

Se va face electronic, in baza numarului, prins la vedere, doar pe bluza de alergare a concurentului. Acesta va fi pornit odata cu plecarea primului concurent.

Preluarea  numarului  de concurs si a pachetelor de inscriere se face personal. Este interzis  imprumutarea numarului de concurs, acest lucru atragand automat descalificarea alergatorului.

CLASAMENTE SI PREMIERE

Repartizarea pe categorii de varsta in clasament se va face automat de softul sistemului de cronometrare,  tinand cont de varsta pe care alergatorul o are implinita pe 24.10.2021.

Participantii se inscriu si se premiaza dupa urmatoarele categorii:

Tura Scurta
Feminin – OPEN
Masculin – OPEN

Tura Lunga
Feminin – 16-29, 30-39, 40-49, 50+ , OPEN
Masculin – 16-29, 30-39, 40-49, 50+ , OPEN

Pentru a se face premierea la o categorie este necesar un numar de minim 5 concurenti de acelasi sex .In caz contrar, organizatorul isi rezerva dreptul de a nu efectua premierea la acea categorie de varsta, incadrandu-i la categoria inferioara varstei lui.

Premierea va avea loc la finalul concursului, dupa omologarea rezultatelor, fiind premiati:

Tura Scurta
Feminin – OPEN
Masculin – OPEN

Tura Lunga
Feminin – 16-29, 30-39, 40-49, 50+ , OPEN
Masculin – 16-29, 30-39, 40-49, 50+ , OPEN

 

PROGRAMUL CONCURSULUI

Concursul va avea loc in padurea Garboavele la circa 20 km de Galati, startul cursei  fiind programat la ora 10.00, sambata 05.03.2022Startul si sosirea vor avea ca punct de plecare Complexul Deliria Aqua Park. Tabara evenimentului  va fi in incinta aceluiasi complex, de unde va asteptam sa va ridicati kiturile de participare.

 • 08:00 – 09:45 – ridicare pachete de start
 • 09:45 – 09:55 –  sedintatehnica
 • 09:55 – 10:00 – startul cursei lungi
 • 10:10 – 10:15 – startul cursei scurte
 • 14:00 – 16:00 – premierea.

Orele pot fi modificate in functie de vreme si numarul de participanti.

Pachet de inscriere contine si nu se limiteaza la:

 • tricou alergare
 • numar concurs
 • medalie finisher(pentru cei care ispravesc  cursa)
 • asistenta medicala/ambulanta
 • bon de masa
 • trofee podium sau medalii
 • 2 puncte de alimentare: unul pe traseu,unul la start/sosire.
 • alte sponsorizari.
 • voie buna si zambete.

OBLIGATIILE CONCURENTILOR

Orice concurent care nu mai vrea sa continue cursa ,indiferent de motiv, are obligatia sa informeze organizatorul imediat, la start sau arbitrii de traseu, care vor consemna abandonul .

Participarea la  Garboavele Trail Run  se face pe propria raspundere, in deplina cunostinta a aptitudinii de participare la concurs a starii de sanatate fizice si mentale, precum si a starii tehnice a echipamentului de alergare.

Fiecare participant este responsabil pentru propria securitate si siguranta, organizatorii nu isi asuma nici un fel de obligatie in cazul in care un concurent se raneste , accidenteaza sau apar alte consecinte din cauza participarii la acest concurs.

Preluarea numarului de concurs si a pachetului de inscriere se face in ziua concursului din zona taberei, in baza actului de identitate, pasaport.

Neprezentarea actului de identitate , pasaport, ii ofera dreptul organizatorului de a nu elibera numarul de concurs. Kitul de concurs se ridica personal de catre titularul inscrierii. Daca se doreste ridicarea kitului de concurs de catre alta persoana decat cea inscrisa, se va veni cu actul de identitate, iar la inmanare i se va retine numarul de participare.

Organizatorul poate interzice luarea startului, sau continuarea cursei pentru orice participant, daca acesta se prezinta in stare de ebrietate,  sub efectul substantelor halucinogene, este in stare de slabiciune epuizare fizica sau psihica, sau  depasirea termenilor limita de timp stabiliti de organizatori.

RESPONSABILITATILE ORGANIZATORULUI

 • Marcarea traseului se va face in mod corespunzator, pentru a evita ratacirile.
 • Se vor semnaliza portiunile periculoase dupa traseu.
 • Va sustine sedinta tehnica inainte de startul concursului.
 • Va asigura doua puncte de alimentare pe traseu.
 • Va asigura realizarea punctelor de control pe traseu.

PENALIZARIDESCALIFICARI

 • Nerespectarea regulilor din regulamentul concursului  Garboavele Trail Run.
 • Lipsa sau neutilizarea echipamentului obligatoriu.
 • Lipsa de respect pentru ceilalti concurenti sau spectatori(limbaj vulgar,comportament nesportiv).
 • Nerespectarea indicatiilor organizatorice.
 • Ratarea unui punct de control sau neparcurgerea intregului traseu.
 • Utilizarea unui mijloc de transport in timpul cursei.
 • Modificarea sau schimbarea numerelor de concurs.
 • Trasmiterea numarului de concurs catre alta persoana.
 • Nerespectarea mediului inconjurator.
 • Trecerea incorecta a liniei de sosire atrage descalificarea concurentului.
 • Participantii care arunca recipientele de apa (pahar/sticla), de la punctul de alimentare, inafara spatiilor special amenajate vor fi descalificati.
 • Concurentii insotiti de alti alergatori neinscrisi in concurs vor fi descalificati.

RECLAMATII

Se depun in scris comitetului organizatoric, la Race Office, in decurs de 30 minute de la sfarsitul concursului. Taxa de contestatie este de 100 ron, suma fiind restituita in cazul in care contestatia este aprobata.

MODIFICAREA PROGRAMULUI

Organizatorul poate opri temporar sau anula cursa, daca aceasta nu se poate desfasura in conditii de siguranta. De asemenea, in situatii exceptionale , concursul poate fi anulat,cu instiintarea prealabila a celor inscrisi si fara restituirea taxei de participare .

Organizatorul  isi rezerva dreptul de a aduce modificari asupra informatiilor afisate pe site, a regulamentului , a programului, a traseului, a bariereor de timp alocate cursei, precum si datele de desfasurare ce  pot fi schimbate in functie de conditiile meteo, disponibilitati de organizare.

Asociatia Mausi, organizatorul concursului  GarboaveleTrail Run  va recomanda sa va antrenati  corespunzator  si va asteapta la start .