REGULAMENT GARBOAVELE TRAIL RUN si MTB Race 2023

GENERALITATI

Prezentul regulament se aplică participanților la această competiție.

Organizatorul concursului este Asociația Mausi.

Garboavele Trail Run este un concurs de alergare, destinat tuturor alergătorilor amatori sau profesioniști, în pădurea Garboavele, pe un traseu de:

– 6 km cu 100 m diferența de nivel (proba scurtă)

sau

– 17 km cu 400 m diferenta de nivel (proba lungă).

GTR MTB Race este un concurs de biciclete offroad, tip montan (MTB), destinat tuturor biciclistilor amatori sau profesioniști, în pădurea Garboavele, pe un traseu de:

– 29 km cu 700 m diferență de nivel pozitivă

Concursul este destinat celor care au vârsta de cel puțin 18 ani la data de 26.03.2023 și sunt apți din punct de vedere medical, fizic si psihic să susțină acest tip de efort. Sunt admiși în competiție și sportivii sub 18 ani, doar cu acordul scris al părintelui/tutorelui, limita minimă fiind de 16 ani impliniti la data de 26.03.2023.

INSCRIEREA SI PLATA

Înscrierea se efectuează pe site, până la data de 22.03.2023, în limita celor 250 de locuri disponibile.

Înscrierea se consideră finalizată după ce concurentul face plata si semnează declarația de participare. Prin semnarea acesteia, fiecare participant declară că acceptă și înțelege termenii si conditiile de participare la competiția GTR, precum si regulamentul competiției, își dă acordul ca imaginea sa și alte date publice, precum rezultatele obținute, clasamentele să fie folosite în materiale de promovare a evenimentului, sub forma de fotografii, afișe, filme, interviuri în mod gratuit si necenzurat.

Perioada în care se vor face înscrierile este 15.01-22.03.2023.

Ultima zi pentru achitarea taxei este 22.03.2023.

În ziua concursului nu se vor efectua înscrieri.

Completarea formularului de înscriere se va face pe pagina evenimentului. Inscrierea este anulata dacă în termen de 5 zile calendaristice nu se va achita și contravaloarea taxei de participare, dar nu mai târziu de 22.03.2023 (ultima zi pentru efectuarea plății).

Tura Scurtă

15.01 – 15.02– 100 lei

16.02– 10.03– 120 lei

11.03- 22.03 – 150 lei

Tura lungă

15.01 – 15.02 – 100 lei

16.02 – 10.03 – 120 lei

11.03 – 22.03 – 150 lei

Tura MTB

15.01- 15..02 – 100 lei

16.02 – 10.03 – 120 lei

11.03 – 22.03 – 150 lei

Taxa este nerambursabila, în situația în care persoana înscrisă nu se prezintă la eveniment, abandon, retragere sau orice alt motiv.

Cei care doresc să schimbe cursa pentru care s-au înscris inițial sau cei care optează pentru transferul înscrierii catre o altă persoană, o pot face până la 22.03 2023, contra unei taxe suplimentare de 20 lei.

Organizatorul nu va suporta în niciun fel costurile adiacente (transport, cazare, etc.) ale participanților și nici nu poate fi tras la răspundere în cazurile extreme care ar duce la anularea cursei.

Organizatorul își rezervă dreptul de a pune la dispoziția sponsorilor un număr de locuri până la data de 22.03.2023 indiferent de numărul total de înscriși.

TRASEU

Cursa se desfășoară pe un traseu prin pădure, marcat corespunzător, din loc în loc sau continuu, în funcție de zonă, cu bandă de delimitare alb-roșu. Tot pe traseu se vor vopsi parțial, in marcaj rosu, anumite elemente ce au scopul de a atrage atenția alergatorilor și biciclistilor

Tura Scurtă – aproximativ 6 km cu 100m diferentă de nivel – timp limită 1h 30 min la km 4.2

Tura lungă – aproximativ 17 km cu 400m diferentă de nivel. Timp limită 4h, cu timp intermediar limita 2h la km 8.7

Tura GTR MTB Race – aproximativ 29 km cu 700m diferentă de nivel. Timp limită 4h, cu timp intermediar la km 12.5 de 2h.30 min

Participanții care nu se încadrează în timpul limită vor fi retrași de pe traseu de catre arbitrii de cursa.

Startul cursei poate fi anulat sau modificat în funcție de starea traseului, condițiile meteo, număr de participanți sau alte evenimente cu caracter imprevizibil.

Locul de start și final coincid.

Pentru ediția 2023 va fi introdusă și cursă de MTB la cererea practicantilor acestei discipline sportive.

ECHIPAMENT OBLIGATORIU

Concurenții vor avea obligatoriu echipament de alergare specific zonei, respectiv trail, dar și corespunzator conditiilor meteo și stării traseului din acea perioadă a anului, când poate fi noroi, zăpada, gheața.

In caz de vreme nefavorabilă, recomandăm pantalon lung, geacă (foiță), mănuși, ochelari de protectie.

Concurenții de la cursa de MTB vor purta obligatoriu casca de protectie pe toată perioada concursului.

CRONOMETRARE

Pentru cursa de alergare, cronometrarea se va face electronic, cu cip de unica folosință, prins la vedere în partea din față, doar pe bluza de alergare a concurentului. Inregistrarea timpului va fi pornită odată cu plecarea primului concurent.

Pentru cursa de MTB, cronometrarea se va face electronic, cu cip de unica folosință, prins la vedere în partea din față a bicicletei (pe ghidon). Inregistrarea timpului va fi pornită odată cu plecarea primului concurent.

Preluarea numarului de concurs și a pachetelor de înscriere se face personal. In caz de neprezentare la concurs, dar se dorește ridicarea pachetului de înscriere de către o persoană delegată, acest lucru se va putea realiza dacă persoana delegată prezintă Cartea de Identitate, sau o copie (pe hartie sau in format electronic) după aceasta. Astfel, la momentul înmânării pachetului de concurs, se va opri numarul de participare.

Este interzis împrumutarea numărului de concurs, acest lucru atrăgând automat descalificarea alegătorului.

CLASAMENTE SI PREMIERE

Repartizarea pe categorii de vârstă în clasament se va face automat de softul sistemului de cronometrare al companiei specializate, închiriată pentru acest eveniment și ținând cont de vârsta pe care alergatorul o are împlinită la data 26.03.2023.

Participanții se înscriu și se premiază după următoarele criterii:

General – I, II, III– tura scurtă – tura lungă, Mtb feminin- masculin

ALERGARE

Pe categorii – tura scurtă | tura lungă.

Feminin 16-29, 30-39, 40-49, 50+

Masculin 16-29, 30-39, 40-49, 50+

MTB

Pe categorii

Feminin 16 – 29, 30- 39, 40- 49, 50+

Maculin 16 – 29, 30-39, 40 – 49, 50 +

Pentru a se face premierea la o categorie, este necesar un numar de minim 5 concurenți de acelasi sex .In caz contrar, organizatorul își rezervă dreptul de a nu efectua premierea la acea categorie de vârstă, încadrându-i la categoria inferioară vârstei lui.

Premierea va avea loc la finalul concursului, după omologarea rezultatelor, fiind premiați primii 3 clasați la categorie.

PROGRAMUL CONCURSULUI

Concursul va avea loc în pădurea Garboavele la circa 20 km de Galati, startul cursei fiind programat la ora 10.00, duminică 26. 03.2023. Startul și sosirea vor avea ca punct de plecare Complexul Deliria. Tabăra evenimentului va fi în incinta aceluiași complex, de unde vă așteptăm să vă ridicați kiturile de participare.

08:00 – 09:45 – ridicare pachete de start.

09:45 – sedința tehnică.

10:00 – start MTB

10:05 – startul tura scurtă

10:10 – startul tura lungă

14:00 – premierea.

Orele pot fi modificate în funcție de vreme și numărul de participanți.

Pachet de înscriere:

– șapcă inscriptionata GTR+ un bidon+ un gel( primii 100 inscrisi atât la alergare + mtb)

– număr concurs cu cip

– medalie finisher (pentru cei care isprăvesc cursa)

– asistenta medicală/ambulanță

– bon de masă

– medalii podium general

– medalii podium categorii

– 4 puncte de alimentare: trei pe traseu, unul la start/sosire

– produse din partea sponsorilor

– voie bună și zâmbete :)

OBLIGATIILE CONCURENTILOR

Orice concurent care nu mai doreste să continue cursa, indiferent de motiv, are obligația să informeze organizatorul imediat, la start sau prin arbitrii de traseu, care vor consemna abandonul.

Participarea la Garboavele Trail Run si MTB Race se face pe propria răspundere, în deplină cunoștință a aptitudinii de participare la concurs, a starii de sănătate fizice și psihice, precum și a stării tehnice a echipamentului de alergare.

Fiecare participant este responsabil pentru propria securitate și siguranță, organizatorii nu își asumă niciun fel de obligație în cazul în care un concurent se rănește, accidentează sau apar alte consecințe din cauza participării la acest concurs.

Preluarea numarului de concurs și a pachetului de înscriere se face în ziua concursului din zona taberei, în baza actului de identitate, pașaport.

Neprezentarea actului de identitate/pașaport, îi oferă dreptul organizatorului de a nu elibera numărul de concurs. Pachetul de concurs se ridică personal de catre titularul înscrierii. Dacă se dorește ridicarea pachetului de concurs de către altă persoană decat cea înscrisă, se va prezenta actul de identitate al delegatului, iar la înmânare i se va reține numărul de participare.

Organizatorul poate interzice luarea startului sau continuarea cursei pentru orice participant, dacă acesta se prezintă în stare de ebrietate, sub efectul substanțelor halucinogene, este în stare de slăbiciune / epuizare fizică sau psihică, sau in caz de depășire a termenilor limită de timp stabiliți de organizatori.

RESPONSABILITATILE ORGANIZATORULUI

Marcarea traseului se va face în mod corespunzător, pentru a evita rătăcirile.

Se vor semnaliza porțiunile periculoase dupa traseu.

Va sustine ședința tehnică înainte de startul concursului.

Va asigura 2 puncte de alimentare pe traseu si unul la sosire.

Va asigura realizarea punctelor de control pe traseu.

PENALIZARI-DESCALIFICARI

Nerespectarea regulilor din regulamentul concursului Garboavele Trail Run si MTB Race

Lipsa sau neutilizarea echipamentului obligatoriu.

Lipsa de respect pentru ceilalti concurenți sau spectatori (limbaj vulgar,comportament nesportiv).

Nerespectarea indicatiilor organizatorice.

Ratarea unui punct de control sau neparcurgerea întregului traseu.

Depășirea timpului limită anunțat de organizator.

Utilizarea unui mijloc de transport în timpul cursei.

Modificarea sau schimbarea numerelor de concurs.

Trasmiterea numarului de concurs către alta persoană.

Nerespectarea mediului înconjurător.

Trecerea incorecta a liniei de sosire atrage descalificarea concurentului.

RECLAMATII

Se depun în scris comitetului organizatoric, la Race Office, în decurs de 30 minute de la sfârșitul concursului. Taxa de contestatie este de 100 ron, suma fiind restituită în cazul în care contestația este aprobată.

MODIFICAREA PROGRAMULUI

Organizatorul poate opri temporar sau anula cursa, dacă aceasta nu se poate desfășura în conditii de siguranță. De asemenea, în situații excepționale, concursul poate fi anulat, cu înștiințarea prealabila a celor înscriși și fără restituirea taxei de participare.

Organizatorul își rezervă dreptul de a aduce modificări asupra informațiilor afișate pe site, a regulamentului, a programului, a traseului, a barierelor de timp alocate cursei, precum si datele de desfășurare ce pot fi schimbate în functie de condițiile meteo, disponibilități de organizare.

Asociația Mausi, organizatorul concursului GarboaveleTrail Run, va recomandă să vă antrenați corespunzător și vă așteaptă la start.