GÂRBOAVELE TRAIL RUN

Povestea proiectului

A fost odată, la început de 2019, o idee, un gând….apoi câteva telefoane date către oamenii care iubesc sportul și acțiunile ce îndeamnă populația la mișcare și socializare.

Era vara anului 2019, mai exact undeva prin august, când proiectul-pilot ce avea să aibă loc pe 03.11.2019 începea să prindă contur și să se concretizeze prin așternerea pe hârtie a ideilor ce conduceau la un concurs nou de alergare în Pădurea Gârboavele din Galați.

Totul era specific iubitorilor de natură, sport și socializare…14 km presărați cu zâmbete, culori ale aleilor tomnatice și nelipsitul covor de frunze.

Eram o mână de oameni și visul de a oferi iubitorilor de mișcare o experiență de neuitat…știam că noi vom fi acolo să încurajăm, să oferim susținere, să imortalizăm momentele în care concurentul și prietenul nostru se va simți bine, în largul lui, chiar în inima naturii.

Am promis medalii și podium, pentru că noi știm cât contează să îți fie recunoscut efortul.

Ne-am ținut de promisiuni, am oferit medalii originale, trofee și premii pentru cei mai rapizi dintre alergătorii noștri.

Povestea nu se termină…ne-am făcut prieteni, iar concurenții au fost mulțumiți și acesta a fost premiul nostru … vrem să continuăm să scriem pagini pline de culoare.

Competiția de alergare Gârboavele Trail Run promite o experiență specială atât concurenților, cât și celor implicați în realizarea evenimentului (însoțitori, sponsori, susținători, voluntari, spectatori, organizatori). Scopul concursului este acela de a aduna iubitorii sportului într-un cadru natural, în liniștea oferită de pădure, departe de zgomotul cotidian.

Prima ediție a fost un succes, dăruind o poveste și o confirmare alergătorilor gălățeni și nu numai, că se poate!! Impresii, recenzii ale concurenților puteti gasi pe pagina oficială de Facebook:

https://www.facebook.com/GarboaveleTrailRun

Experiența sportivă a celor implicați în organizare certifică calitatea întregului eveniment:

Participarea la sute de concursuri de ciclism off-road naționale și internationale, cu numeroase poziționări pe podium și multiple titluri de campion național la disciplina XCM și XCO;

Participarea la sute de concursuri de alergare naționale cu numeroase poziționări pe podium;

Conceperea a peste 7 trasee de concurs (ex: Garboavele XC, Dunărea MTB Race, Măcin XC, Tiglina XCO, Foltesti Story XC, Garboavele Trail Run);

Organizatori si Co-organizatori la alte evenimente de profil (Garboavele XC, Macin XC, Macin Mountain Fun, Tiglina XCO, Foltesti Story XC, Garboavele Trail Run eidtia I), Semimaraton Galati;

Organizarea de evenimente cu specific traditional;

Concursul abordează discipline ca alergare și ciclism montan, fiind destinat atât amatorilor, cât și celor experimentați sau profesioniști din România și de peste hotare si are 3 trasee:

Traseul Lung, de circa 17 km, cu o diferență de nivel pozitivă de 400 m;

Traseul Scurt, de circa 6 km, cu o diferență de nivel pozitivă de 100 m.

  • Cursa de Mtb, de circa 23 km, cu o diferenta de nivel pozitivă de 500 m.

Fiecare ediție a acestei competiții a depășit așteptările noastre. Dacă la prima ediție (în anul 2019) ne era teamă că nu vom atrage suficient de mulți înscriși cât să numim “competiție” acest eveniment, am rămas surprinși când ni s-a solicitat să suplimentăm locurile pentru cea de-a doua ediție în 2020 – un an încercat de pandemie și incertitudine… Vestea s-a răspândit rapid că se organizează concursul și, pentru că recenziile de la prima ediție au fost foarte bune, iubitorii de sport fiind doritori de libertatea de dinaintea pandemiei, au răspuns imediat și au spus prezent la ediția cu numărul 2.

A III-a ediție Gârboavele Trail Run (din anul 2021), din păcate a suferit o amânare din cauza restricțiilor la nivel național, dar imediat cum am avut liber la distracție, am reluat organizarea și am dat zvon în cercul sportivilor și iubitorilor ai naturii. Astfel, am adunat 250 de oameni frumoși, care își doreau cu tot sufletul să alerge în natură, să se simtă din nou liberi și cel mai important, să facă exact ceea ce le (re)aducea fericirea…pur și simplu să alerge în aer liber!

La a IV –a ediție a competiției Gârboavele Trail Run – programată pentru data 01 octombrie 2022 ne dorim ca un numar cât mai mare de alergători si ciclisti profesoniști și amatori să ia startul alături de noi și să fie parte a unei povești de neuitat, a unei experiențe demne de împărtășit și altor iubitori de sport